Asturiana de les Valls

Asturiana de les Valls:

Carn deliciosa amb alt valor nutricional

Si gaudeixes com ningú dels plats de carn prèmium, la carn de l’Asturiana de les Valls és considerada com una de les carns vermelles autòctones més suculentes i tendres que, a més a més, també destaca pel seu valor nutritiu.

Maduració Dry Aged & Asturiana de les Valls

La carn d’aquesta raça és tan suculenta i tendra que amb prou feines requereix maduració.

A Pujol’s optem per dotar-la de major qualitat amb un procés de maduració a mida per intensificar-ne les qualitats, de manera que es desfaci al paladar de qui la gaudeixi.

La maduració d’aquesta raça asturiana destaca per aconseguir resultats increïbles en temps rècord.

+0

Maduració mínima

+0

Maduració recomanada

+0

Maduració màxima

Els nostres productes d’Asturiana de les Valls

Els nostres productes d’Asturiana de les Valls.

Característiques de l’Asturiana de les Valls

Descobreix els motius que fan de l’Asturiana de les Valls, una raça tan especial per la producció de carn gourmet. Aquesta raça asturiana s’ha estès a tota Europa per la seva qualitat sublim.

Característiques de la carn

Destaca per oferir excel·lents resultats en curts períodes de maduració i, fins i tot, es pot servir un tall de carn fresca, sense madurar.

Aquesta carn és especial per la proporció de músculs, os i greix. I és que té una gran proporció de músculs, poc os i amb prou feines té greix als seus talls.

El color de la carn és vermell porpra i el seu sabor suau.

El sabor de la carn de l’Asturiana de les Valls

El sabor de l’Asturiana de les Valls destaca per ser més suau que el d’altres races, per aquest motiu, tot i que no requereix un procés de maduració per gaudir d’una carn tendra, es porta a terme per intensificar el sabor i gaudir de talls de qualitat superior.

Tot i que l’Asturiana de les Valls es pot madurar a moltes càmeres de maduració a tot el país, Pujol’s compta amb un factor que fa de tots els seus productes, peces amb un aroma especial.

La carn de Pujol’s es madura en un microclima únic a tot el món, cosa que la diferencia de qualsevol altra carn del país. Les càmeres de maduració es troben al costat de la muntanya de sal de Sallent, a la província de Barcelona.

Alimentació de la vaca Asturiana de les Valls

Un dels factors més importants pel desenvolupament de les vaques és la seva alimentació, això determina en gran manera la qualitat de la carn de cada exemplar.

De què s’alimenten les vaques Asturiana de les Valls?
Aquestes vaques acostumen a alimentar-se amb una dieta basada en la pastura. Tot i que també s’alimenten amb fenc, ensitjats, pinso i cereals.

Vols carn d’Asturiana de les Valls

pel teu restaurant?

Si el teu restaurant ofereix plats d’alta qualitat, serveix als teus clients un producte únic amb carn madurada en un microclima únic. La carn d’aquesta raça destaca per la seva tendresa, suculència i alt valor nutritiu.

¿Qué productos ofrecemos para tu restaurante?

— T-bone de vaca
— Filet de vaca
— Ribeye de vaca
— Llom baix de vaca
— Burguer
— Mitjana de bou

Pujol’s, el proveïdor de carn del teu restaurant.

Història de l’Asturiana de les Valls

La raça autòctona asturiana que ha arribat a enamorar paladars de tot el món. Descobreix el seu origen, història i estat actual.

Origen

Com indica el seu nom, aquesta raça és d’origen asturià. Tradicionalment, s’explotava de tres maneres diferents, producció de llet, producció càrnia i treball.

A mitjan segle XX el cens va disminuir dràsticament per la introducció de races estrangeres, com la raça Frisona i la raça Parda Alpina, vaques lleteres que van substituir a la raça Asturiana de les Valls.

Declivi

Durant la dècada dels 70, aquesta raça va ser arraconada a zones muntanyoses, tot i que era un hàbitat pel qual estaven molt ben adaptades.

A partir d’aquest moment, va passar a ser una raça de triple aptitud a una raça exclusiva per la producció càrnia, ja que hi havia altres races més aptes per la producció de llet.

Als anys 80, es va destacar el cens mínim històric. Durant aquesta dècada es va crear l’Associació de criadors per solucionar el problema amb els ramaders. D’aquí neix el Programa de Recuperació i Millora.

Recuperació

A la dècada dels 90, es van recuperar els censos, tornant a ser la raça més popular d’Astúries i, a més a més, va començar la seva expansió cap a altres regions del país i a la resta d’Europa.

Conclusió

Una raça amb alts i baixos durant la seva història fins a convertir-se en una raça prèmium per la producció de carn.

L’Asturiana de les Valls era la raça més popular a Astúries, sobretot per la producció de llet, encara que, per temes de rendiment, els ramaders van prescindir d’ella i van utilitzar races importades d’altres països, deixant aquesta raça en el seu hàbitat natural.

Com va arribar a recuperar-se el cens i tornar-se a convertir en la raça més popular d’Astúries? Es va recuperar gràcies a la producció de carn. L’Asturiana de les Valls és una raça ideal per la producció de carn, gràcies al seu alt rendiment càrnic, és a dir, el percentatge de carn sobre os.

Vols veure les nostres altres races?