Frisona

Frisona: Una carn única

de vaca lletera

Una carn diferent. La carn de Frisona té un toc especial que no trobaràs a les altres races. En tractar-se d’una vaca lletera, es podria entendre que la seva carn és de menys qualitat que la d’una vaca càrnia, però la realitat és molt diferent. L’única diferència entre un tipus de vaca i l’altra, és que les lleteres produeixen més llet i les càrnies, per la seva morfologia, són més musculoses. Per tant, aquesta distinció només fa referència al rendiment de la raça i no a la qualitat de la seva producció.

Maduració Dry Aged & Frisona

La carn de Frisona és una carn molt ben valorada pels amants de la carn vermella, això es deu a la seva diferenciació, i és que es tracta d’una carn amb més greix, gràcies a la seva genètica.

Per la maduració en sec, la vaca Frisona és una de les races que necessita un període de maduració menor, ja que la seva carn és tendre de per si, i que la Frisona acostuma a tenir una alimentació diferent, per exemple, de la d’una Rubia Gallega. Per això, en un temps de maduració d’entre 30 i 50 dies ja tenim una peça de carn excepcional.

La maduració que duem a terme a Pujol’s a la nostra carn de Frisona, té un factor especial, la Muntanya de sal de Sallent. Madurem la nostra carn en un microclima únic al món, ja que ho fem al costat d’una muntanya de sal, això confereix peculiaritats al sabor de les nostres peces.

+0

Maduració mínima

+0

Maduració recomanada

+0

Maduració màxima

Els nostres productes de vaca Frisona

Descobreix els talls gourmet que pots servir al teu restaurant.

Característiques de la Frisona

Descobreix les característiques que fan de la Frisona una raça única per gaudir de la carn vermella.

Característiques de la carn

La carn de les vaques i bous de raça Frisona tenen un aspecte especial que fan de la seva carn, un producte tendre que requereix menys temps de maduració per gaudir al plat.

En tractar-se d’una raça lletera, compta amb més greix intramuscular, això provoca que els talls siguin fins i tendres.

Sabor de la carn de Frisona

La carn de la raça Frisona que proveïm a Pujol’s té un sabor agradable d’intensitat mitjana. Cada tall es desfà a la boca mentre que el sabor es fon al paladar. El color de la carn és vermell cirera i el greix és de color crema.

Com et dèiem, la seva textura untuosa s’obté gràcies a la gran infiltració de greix intramuscular, superior a les altres, ja que és una raça lletera.

La raça Frisona proporciona una carn Prèmium, provinent dels millors escorxadors de Galícia, digna dels plats de restaurants amb prestigi.

Vaca o bou?

Coneixes les diferències entre la carn de vaca i la de bou? Si bé la raça és la mateixa, pots trobar peces de carn totalment diferents que provinguin d’un animal de la mateixa edat, la diferència es troba en si és una vaca o un bou.

La diferència principal entre la carn de vaca i la carn de bou és que la carn de vaca té més infiltracions de greix intramuscular. Això passa perquè una vaca Frisona acostuma a pesar aproximadament 600 kilograms, mentre que el bou pot arribar als 1.000 kilograms de pes.

El toc especial del sabor de la nostra raça Frisona.

Tot i que adquireixis aquesta mateixa raça a qualsevol altre lloc del món, a Pujol’s tenim un factor que ens diferencia de tota la resta, el microclima del lloc on madurem les nostres peces de carn, una muntanya de sal. Això influeix en l’aroma final de cada un dels nostres talls de carn.

On neixen, es crien i se sacrifiquen les nostres

vaques de raça Frisona?

Descobreix el procés de les nostres vaques i bous de raça Frisona, coneixent la seva provinença, la seva alimentació i el lloc de sacrifici.

On neixen?
Tot i ser una raça originària d’Holanda i Alemanya, la raça Frisona ja és una de les més abundants a Espanya a causa del seu gran rendiment làctic. Les nostres vaques Frisones neixen a:
— Galícia
— Astúries
— Nord de Portugal

On es crien?
Aquestes vaques acostumen a criar-se al mateix lloc on neixen, per tant, es crien a Galícia, Astúries i al Nord de Portugal. D’aquesta manera no alterem el creixement de cada un dels exemplars.

On se sacrifiquen?
La nostra carn de raça Frisona ens arriba directament del millor escorxador de Galícia, per tant, el sacrifici es du a terme a Galícia, origen de la millor carn del país.

Alimentació de les vaques Frisones

L’alimentació d’aquests animals és un element fonamental en el seu desenvolupament i en la qualitat de la carn.

La vaca Frisona s’alimenta generalment d’herba i pastura, tot i que també es poden alimentar amb aliments agroindustrials i concentrats, garantint un creixement saludable i una carn tendra i suau.

Vols carn de Frisona

pel teu restaurant?

A Pujol’s som proveïdors de carn vermella de la millor qualitat per restaurants. Els nostres talls de Frisona són ideals per crear plats gurmet amb una carn excepcional.

Quins talls de Frisona t’oferim?
— T-bone de vaca
— Filet de vaca
— Ribeye de vaca
— Llom baix de vaca
— Hamburguesa de vaca madurada
— Mitjana de bou

Pujol’s, el proveïdor de carn del teu restaurant.

Història de la vaca Frisona:

La vaca que espera el seu propi segell

La raça Frisona actualment ocupa el 40% de tot el cens a Espanya, tot i que això no sempre va ser així.

Aquesta raça és originària de la regió frisosajona, a Alemanya i els Països Baixos, també coneguda com a vaca Holstein o vaca Holandesa.

Origen de la vaca Frisona

Gràcies al rendiment lleter d’aquesta raça, des d’Alemanya i els Països Baixos, es va començar a comercialitzar amb els Estats Units, fins que a Europa el bestiar va emmalaltir i es va frenar l’exportació.

En aquest punt, els Estats Units es van veure obligats a crear les seves pròpies granges de Frisona, creant l’associació Holstein.

Frisona a Espanya?

L’origen de la Frisona a Espanya es desconeix encara que la seva arribada s’estima a mitjan segle XIX.

Des d’aquell moment, aquesta raça es va tornar una de les més populars i es va estendre pel territori peninsular fins a arribar a ser una de les races més abundants d’Espanya.

Conclusió

La raça vaca Frisona s’ha convertit en una raça qualitat molt popular gràcies al fet que proporciona una carn més tendra que altres races, i necessita menys temps de maduració per obtenir una textura suau i un sabor incomparable.

A més a més, la vaca Frisona acostuma a tenir un bon engreixament final i la carn serà de molt bona qualitat, ja que compta amb uns bons nivells d’infiltració de greix.

Vols veure les nostres altres races?