Parda Alpina

Parda Alpina: Una raça amb carn

de qualitat i apreciada pels ramaders

La raça Parda Alpina és una de les races més populars del nostre país. Es tracta d’una raça d’origen suís, tot i que ja fa més de 160 anys que és al nostre país.

Maduració Dry Aged & Parda Alpina

Es tracta d’una raça mixta, de la que tant s’extreu llet, com carn. La carn, la nostra especialitat, es madura a les nostres càmeres durant un mínim de 30 dies, per aconseguir uns talls suculents i tendres.

El mètode de maduració que utilitzem a Pujol’s per la raça Parda Alpina és la maduració en sec Dry Aged, que permet una maduració natural, trencant les fibres del teixit muscular amb el pas del temps, obtenint una carn gourmet, tendra i saborosa.

+0

Maduració mínima

+0

Maduració recomanada

+0

Maduració màxima

Els nostres productes de Parda Alpina

Descobreix la millor selecció de la nostra carn de la raça Parda Alpina.

Característiques de la Parda Alpina

Descobreix el motiu que ha portat a la Parda Alpina a expandir-se a escala mundial. T’ensenyem les característiques més importants d’aquesta raça i t’expliquem perquè la recomanem a Pujol’s.
Aquesta vaca ha arribat a ser la més popular a escala mundial gràcies a la seva longevitat, capacitat d’adaptació a la pastura i a les altres condicions, i a la seva bona fertilitat.

El sabor de la carn de la raça Parda Alpina

La Parda Alpina destaca per les infiltracions de greix que li donen una textura suculenta i pel seu sabor matisat en funció de la peça.

El sabor de la nostra carn és el nostre factor diferencial. L’aroma únic dels nostres talls es deu a la ubicació de les càmeres de maduració, que es troben a prop de la muntanya de sal de Sallent, Barcelona. Gràcies a la muntanya de sal es genera un microclima únic al món, cosa que proporciona aquest toc especial als nostres talls de carn vermella.

Alimentació de la Parda Alpina

L’alimentació de l’animal és un procés molt important a l’hora d’aconseguir una carn de qualitat.

L’alimentació de les vaques de raça Parda Alpina es basa en l’herba dels camps en desús, cosa que provoca que aquests camps tornin a fertilitzar-se i a fer-se servir posteriorment. D’altra banda, els millors exemplars de Parda Alpina es greixen amb blat de moro natural gallec, que és una de les claus per obtenir una carn de tan alta qualitat com la de la Parda Alpina. A més a més, la seva alimentació es completa a base de fenc, enlliçats, pinso i cereals.

Vols carn de Parda Alpina

pel tu restaurant?

Ets l’amo d’un restaurant gourmet? Ofereix la carn vermella més deliciosa com a plat principal. A Pujol’s som proveïdors de carn vermella per a restaurants, i tenim la millor selecció de races, com la Parda Alpina.

Quins productes t’oferim?
— T-bone de vaca
— Filet de vaca
— Ribeye de vaca
— Llom baix de vaca
— Burguer
— Mitjana de bou

Pujol’s, el proveïdor de carn del teu restaurant.

Història de la raça Parda Alpina

La raça Parda Alpina fa molts anys que és al nostre país, sent una de les races principals en la producció de llet i carn vermella, tot i que això no sempre ha sigut així. A continuació, t’expliquem l’origen i evolució de la Parda Alpina al nostre territori.

Origen de la vaca Parda Alpina

La raça Parda Alpina, tal com indica el seu nom, té el seu origen als Alps, concretament, als Alps Suïssos. El 1897 es va crear la Federació Ramadera Suïssa de la raça Parda Alpina, i el 1967 es va començar a creuar aquesta raça amb altres races americanes.

Parda Alpina a Espanya?

Aquesta raça va començar a importar-se a Espanya l’any 1956, i es van importar vedells fins a l’any 1970, sent venuts als ramaders del nord peninsular.

Aquesta raça es va convertir en la més popular del moment i se’n van extingir d’altres que estaven al mateix territori abans que arribés aquesta.

Actualment, existeixen dos tipus de Parda Alpina, l’original, que és una raça mixta, que tant produeix llet com carn, i també existeix la raça Alpina Suïssa, de la que només s’extreu llet.

Ha arribat a ser la raça més estesa a escala internacional gràcies a la bona fertilitat, fàcil adaptació, longevitat i aptituds de pastura.

Conclusió

Una raça que, des dels Alps, s’ha estès a nivell mundial. La raça Parda Alpina ha estat una raça molt valorada pels ramaders i, més endavant, pels amants de la carn vermella, per la suculència i el sabor de les seves peces madurades.

La Parda Alpina s’ha convertit en una raça internacional, llevant protagonisme a altres races de diferents llocs del món. Això es deu a la producció de llet i de carn vermella de qualitat que proporciona aquesta raça.

Talls de carn gourmet suculents i amb diferents matisos en el seu sabor, aquesta és la clau de que s’hagi convertit en una raça tan valorada pels paladars més exquisits.

Vols veure les nostres altres races?