Rubia Gallega

La nostra carn de vaca és

100% Rubia Gallega

Ets un amant de la carn vermella gourmet? Prepara’t per conèixer una de les millors races per cuinar plats únics.
Els bous i les vaques de Rubia Gallega d’alta qualitat tenen algunes característiques que els fans únics.

Edat
Edat
4-15 anys
Pes canal
Pes canal
400-800 kg
Alimentació
Alimentació
Blat natural gallec
Infiltració de grassa
Infiltració de grassa
Variable
Cobertura de grassa
Cobertura de grassa
30 mm
Maduració recomanada
Maduració recomanada
50 dies

Maduració Dry Aged & Rubia Gallega

La raça Rubia Gallega és una raça a la qual li afavoreixen les maduracions de llarga durada. Per això, a Pujol’s, recomanem maduracions Dry Aged d’un mínim de 30 dies per aconseguir una carn amb un sabor incomparable.

No tenen infiltració de greix i el color i sabor d’aquesta raça gallega són únics. Això, és el que l’ha convertit en una autèntica delícia pels amants de la carn.

A més, la Rubia Gallega és una raça a la qual les llargues maduracions de més de 50 dies potencien més els seus sabors gràcies a l’alimentació natural d’aquest bestiar amb blat.

+0

Maduració mínima

+0

Maduració recomanada

+0

Maduració màxima

Els nostres productes de Rubia Gallega

Coneix els talls recomanats de la Rubia Gallega que cuinen als millors restaurants de carn.

Característiques de la Rubia Gallega

Descobreix les característiques més destacades del bou i vaca Rubia Gallega i per què la seva carn és tan especial pels amants de la carn vermella i madurada.

Característiques de la carn

La carn de Rubia Gallega és molt apreciada per la majoria de persones que gaudeixen de la carn vermella. Això es deu al fet que la carn d’aquesta raça gallega, quan es madura, adquireix una textura molt tendra i un sabor intens i persistent, que enamora fins i tot als paladars més exigents.

El sabor de la carn de Rubia Gallega

El seu sabor permanent, l’intens color vermell cirera i el seu greix de color groc crema la converteixen en una autèntica delicatessen que fa les delícies de qui la tasta.

Vaca o bou?

A l’hora de menjar una bona mitjana o un altre tall de Rubia Gallega, hi ha una diferència notable entre triar bou o vaca.

A causa del procés de castració, el bou té un major vetat que la Rubia Gallega femella, per tant, tindrà un major sabor i suculència, quelcom molt apreciat pels entesos en carn d’alta qualitat.

El que fa especial a la Rubia Gallega de Pujol’s

Aquesta carn té alguna cosa molt especial en ser madurada a les càmeres de Pujol’s, perquè, a més de ser una carn sucosa i amb molt de sabor ja de per si, té el toc especial del microclima de Sallent, un municipi de la comarca del Bages, a Catalunya, on es madura la nostra carn.

Les nostres càmeres de maduració es troben al costat de la muntanya de sal de Sallent, formada arrel de la mina de Sallent. El microclima que es crea al voltant d’aquesta muntanya és el que aconsegueix que els nostres talls de Rubia Gallega siguin tan especials.

On neixen, es crien i se sacrifiquen les nostres

vaques de raça Rubia Gallega?

Descobreix-ho tot sobre com és la vida de la millor raça gallega, i d’una de les millors races del món, per cuinar la seva carn gourmet.

On neix?
Les millors vaques i bous neixen i es crien a tres punts diferents del món, tots localitzats al nord-oest peninsular.
— Galícia
— Astúries
— Nord de Portugal

On se sacrifica?
Les vaques i els bous de la raça Rubia Gallega que arriben a les nostres càmeres de maduració, venen directament del millor escorxador de Galícia.

L’alimentació de les nostres vaques i bous

L’alimentació és un factor clau pel desenvolupament de qualsevol animal i, per tant, del sabor, la textura i la qualitat en general del producte final. Per això, per nosaltres és tan important conèixer l’alimentació dels animals que es convertiran en els nostres productes de carn gourmet.

vaca rubia

De què s’alimenta la Rubia Gallega que acabarà al teu plat?
La passió dels ramaders gallecs és un factor clau. I és que són les seves cures i l’afecte en l’alimentació el que converteix a aquesta raça en l’autèntica joia que és.

Per això, l’alimentació d’aquests animals es basa en productes totalment naturals, com el gra de blat, les farines i l’herba verda i curada. D’aquesta manera s’aconsegueix una alimentació natural i tradicional. En cap moment del seu desenvolupament s’alimenten amb aliments ultraprocessats.

Nota de cata

Carn de Rubia Gallega

per al teu restaurant

Si tens un restaurant gourmet on serviu plats prèmium, ofereix una de les millors carns vermelles per a enamorar als teus clients quan es desfaci i exploti l’intens i deliciós sabor de cada tall de carn.

Quins productes podem oferir-te?
— T-bone de vaca
— Filet de vaca
— Ribeye de vaca
— Llom baix de vaca
— Hamburguesa de vaca madurada
— Mitjana de bou

Pujol’s, el proveïdor de carn del teu restaurant

Història de la millor raça de vaques

del país: La Rubia Gallega

historia

Inici d’un nou comerç amb la Rubia Gallega

Al 1840 va començar el comerç entre Galícia i Anglaterra amb bestiar boví, especialment amb la raça Rubia Gallega, ja famosa a la comunitat de Galícia.

Anglaterra va començar a comprar aquest tipus de races per la qualitat de la seva carn, gràcies a l’evolució de l’economia del seu país, a causa de la revolució industrial. Tot i que altres parts del territori nacional també van comerciar amb aquest país, finalment Galícia va arribar a tenir un comerç constant amb Anglaterra.

La decaiguda del bestiar gallec

Més endavant, el 1892, es va suspendre el comerç entre Galícia amb Anglaterra, a causa del desenvolupament de vaixells frigorífics i la creació de noves rutes comercials com Argentina i Nord-amèrica.

L’evolució de la Rubia Gallega

A causa d’aquest fre al comerç internacional, moltes famílies gallegues van patir grans dificultats econòmiques, per això, el 1906, a Lugo, quan es va celebrar el Primer Congrés Agrícola i Ramader d’Espanya, es va acordar fer servir la ciència per investigar i millorar la raça Rubia Gallega. En aquell moment, es diferenciaven dos tipus de Rubia Gallega, la varietat de muntanya i la varietat de les valls.

Els avenços científics van aconseguir una raça gallega més rendible, passant dels 600 kg de pes als gairebé 1.000 kg, el 1978. El 1948 es van aprovar els plans de millora de prats i explotacions de bestiar lleter, fet que també va tenir impacte en els resultats i la qualitat de la raça gallega.

Finalment, el 1955 es va crear la Junta Coordinadora de la Millora Ramadera, la qual va organitzar una Delegació Tècnica per la Rubia Gallega, que va aprovar un pla de selecció de puresa.

Conclusió

Com has pogut comprovar, la raça Rubia Gallega té molta història darrera; fa més de 180 anys ja es comercialitzava amb bestiar boví de carn d’alta qualitat.
Actualment, segueix sent una de les millors races del món, la reputació de la qual és cada cop més coneguda i valorada tant per experts en carn com pel públic en general.

Així doncs, si gaudeixes com ningú assaborint un bon tall de carn vermella d’alta qualitat i tens un paladar exquisit, la Rubia Gallega et robarà el cor.

Vols veure les nostres altres races?