Vedella i vaca: quina diferència hi ha?

Vedella i vaca: quina diferència hi ha?

Vedella i vaca: quina diferència hi ha?

Si ets una d’aquelles persones que gaudeix menjant i que valora els productes de qualitat, segur que saps que tan important és triar la forma ideal de cuinar-lo, com conèixer les característiques del producte que s’està preparant. Per això, avui volem explicar-te les principals diferències entre vedella i vaca.

A Pujol’s sabem que aquests dos conceptes poden dur a confusions, per això, t’exposarem les característiques d’ambdós tipus de carn. Tant el que les fa semblants com el que les diferencia, així, si has d’escollir entre vedella i vaca, sabràs quins resultats pots aconseguir amb cada opció.

 

L’edat: l’autèntica diferència entre vedella i vaca

Vaca i vedella són el mateix? Si i no.

Ambdues carns provenen del bestiar boví, per tant, comparteixen moltes característiques, sobretot en el que fa referència a les propietats i beneficis del seu consum.

L’autèntica diferència entre vaca i vedella és que, mentre que la primera té un mínim de 4 anys en el moment del seu sacrifici, la segona té un màxim de 12 mesos.

Així doncs, l’edat és l’autèntica diferència entre vedella i vaca, però aquesta n’implica moltes altres que tenen a veure amb les característiques de la carn:

  • La vedella tant pot ser de femella com de mascle. Té molta menys proporció de greix per la seva alimentació. Presenta un sabor suau i és blanca i molt fàcil de digerir fet pel qual és ideal tant per nens com per persones grans i per incloure-la en dietes.
  • La vaca sempre serà una femella en edat fèrtil (a partir dels 4 anys). Té un color més fosc que el de la vedella i pot presentar infiltracions de greix, una de les claus del seu intens sabor. La seva aportació nutricional és més elevada que la de la vedella. Tot i que és menys tendra, també és molt més suculenta.
Diferencia entre vaca i vedella

Beneficis del consum de la carn de boví

Com ja t’hem explicat en altres ocasions, consumir talls bovins aporta moltíssims beneficis per la salut.

Ara que ja coneixes les diferències entre vedella i vaca, volem mostrar-te les característiques similars d’aquests dos tipus de carn. I és que ambdues són opcions ideals per servir en àpats especials i en ocasions importants.

I és que la carn de boví no només destaca pel seu deliciós i intens sabor, sinó que, a més a més, el seu consum aporta moltíssims beneficis per la salut. A continuació, te’n detallem alguns dels més destacats.

La carn de vedella i vaca es caracteritza per ser aliments molt rics en vitamina B. En realitat, la vitamina B12 només pot obtenir-se a partir del consum de proteïnes d’origen animal.

D’altra banda, la carn de vedella i vaca també és rica en zinc, magnesi i ferro:

  • Zinc: Aquest mineral té propietats antioxidants i ajuda a aconseguir una ràpida síntesi de les proteïnes, així com al creixement dels músculs.
  • Magnesi: També ajuda a sintetitzar proteïnes, a més de metabolitzar la insulina i aportar força als músculs.
  • Ferro: Es tracta d’un mineral bàsic per la creació, desenvolupament i maduració dels glòbuls vermells.

 

Pujol’s: Carn de vaca madurada de sabor incomparable

Diferencia entre vedella i vaca

Ja coneixes les diferències i similituds que existeixen entre vedella i vaca, i arriba el moment de parlar-te de l’últim pas per aconseguir talls de la més alta qualitat, amb un sabor incomparable.

A Pujol’s som experts en maduració de la carn. En concret, ens especialitzem en la maduració Dry Aged, A diferència de la maduració al buit, el nostre procés consisteix a mantenir els talls en unes determinades condicions de temperatura, humitat i aire per trencar les fibres musculars de l’animal i obtenir una carn tendra i de sabor intens.

A més a més, per assegurar-nos que sempre oferim peces de qualitat superior, només treballem amb els millors exemplars de les races més preuades pels amants de la carn, com la Rubia Gallega, que destaca per la seva intensitat, suculència i tendresa.