T-bone, el nostre tall més americà

T-bone, el nostre tall més americà

T-bone, el nostre tall més americà

Si t’encanta la carn i sempre estàs buscant noves maneres i talls per gaudir-la, el T-bone es convertirà en la teva nova obsessió gastronòmica.

A Pujol’s ens esforcem per oferir-te carn de les races més prèmium del nostre país perquè, sigui quina sigui l’ocasió, puguis gaudir de talls de la més alta qualitat.

Per això, en aquest post, volem explicar-te tot el que s’ha de saber sobre el T-bone, el nostre tall més americà!

 

T-bone de vaca: d’on ve el seu nom?

El T-bone de vaca deu el seu nom a l’os en forma de T que tant el caracteritza , i és que per aconseguir aquest tall s’han de seccionar transversalment les costelles.

El T-bone, original dels Estats Units, és un dels talls de la vaca més característics del món anglosaxó ja que, en una única peça, aconseguim 2 parts diferents de carn; l’entrecot (la part més gran) i el filet (la part més petita).

Aquesta peça no és típica del nostre territori, cosa que converteix al T-bone en un tall extremadament selecte, que es transforma en una autèntica delicatessen gràcies a la maduració dry aged.

 

En què fixar-se per gaudir d’un deliciós T-bone madurat

Així com l’os en forma de T és una característica bàsica del T-bone, hi ha altres detalls a tenir en compte que marquen la diferència tant en el sabor com en la textura i tendresa de la carn.

 

1. Maduració

El primer, com t’hem comentat, és la maduració. A Pujol’s com experts en la maduració de la carn, t’assegurem que l’experiència de degustar un T-bone madurat un mínim de 30 dies és absolutament exquisit.

T-bone de vaca

El nostre mètode de maduració dry aged consisteix a emmagatzemar les peces a les nostres càmeres de maduració mantenint unes condicions de temperatura, humitat i aire determinades per aconseguir que les fibres musculars de l’animal es trenquin.

El resultat és un filet que es desfà a la boca i un entrecot intens i ferm, una combinació que enamorarà fins i tot als paladars més exigents.

2. Vetejat

Com saps, un dels trets més distintius i imprescindibles de la carn de boví són les infiltracions de greix. I és que és precisament el vetejat o marbrejat el que, combinat amb la maduració dry aged, aconsegueix que la carn de bou i vaca sigui tendra i suculenta.

En el cas del T-bone, hem d’assegurar-nos que ambdues parts, tant el filet com l’entrecot, presenten vetes de greix.

T-bone madurat

3. Mida del filet

Una altra característica indispensable del T-bone és la mida del filet. A mesura que es va tallant el llom, la mida del filet i de l’entrecot van variant: Com més gran és el filet, més petit és l’entrecot i viceversa. Amb quina part et quedaries?

Com a dada anecdòtica, als Estats Units, quan el filet és més gran que una pilota de golf, el T-bone es passa a anomenar Porterhouse. Curiós, veritat?

Carn de vaca

4. Qualitat de la carn

Finalment, per gaudir d’un deliciós T-bone, el més important de tot és la qualitat de la carn, i és que un tall prèmium requereix una carn igualment prèmium,

A Pujol’s sabem que la qualitat de la carn és directament proporcional a la vida i alimentació que hagi portat l’animal, per això, la nostra raça de confiança és la Rubia Gallega. Treballem directament amb els millors escorxadors de Galícia per garantir les peces més suculentes i tendres del mercat.

Com cuinar un T-bone

Igual que amb la resta de carns gourmet, per cuinar el T-bone de vaca de la forma més deliciosa, és important treure’l de la nevera un parell d’hores abans del moment de cuinar-lo. Fent-ho així, evitarem que l’exterior es torri en excés mentre que l’interior es quedi fred.

Quant a la millor manera de cuinar el T-bone, es tracta d’una peça tan extraordinària que no requereix preparacions massa elaborades per ser una bomba de sabor incomparable. La brasa, la planxa o la barbacoa són les millors opcions perquè la carn quedi tremendament tendra i suculenta.

Cuinar carn madurada

Per assaonar-ho, recomanem sal i pebre mentre la planxa s’escalfa a foc molt alt. Quan comenci a fumejar, serà el moment de posar tota la carn a la graella!

El temps de cuinat dependrà del gruix de la peça i de la preferència del comensal, però acostuma a ser d’entre 2 i 4 minuts per banda.

 

Pujol’s, experts en maduració i proveïdors de carn per a restaurants

Ara que ja saps tot el que s’ha de saber sobre el T-bone, segur que estàs desitjant poder servir-lo al teu restaurant.

A Pujol’s som proveïdors de carn per a restaurants, només treballem amb els millors proveïdors per assegurar-nos que tots els nostres productes són de la més alta qualitat perquè puguis oferir plats exquisits de sabor incomparable a tots els teus comensals.

Tria T-bone i descobreix el sabor incomparable de la carn gallega madurada.