Els millors talls de carn per a la barbacoa perfecta

Els millors talls de carn per a la barbacoa perfecta

Els millors talls de carn per a la barbacoa perfecta

Quan arriba el bon temps, una de les coses que més venen de gust són els menjars a l’aire lliure en bona companyia i, per fer-ho, res és comparable a una barbacoa. Però saps quins són els millors talls de carn per a barbacoa?

A Pujol’s som experts en la maduració de la carn i només treballem amb les races més exclusives del país. Per això, en aquesta publicació t’expliquem quins són els millors tipus de carn per a barbacoa. Estàs a punt?

 

Graella i barbacoa, és el mateix?

carne barbacoa

Abans d’entrar en el detall de quins són els millors talls de carn per a barbacoa, volem posar el focus en un malentès molt estès sobre el món de la carn, perquè estem molt acostumats a fer servir el terme barbacoa quan sovint ens referim a una graella.

Aleshores, quina és la diferència entre una barbacoa i una graella? És molt fàcil! Les barbacoes solen tenir una tapa, mentre que les graelles són, simplement, una reixeta que es col·loca sobre les brases i no té tapa. Aquesta distinció és fonamental, ja que la manera de cuinar la carn variarà d’una a l’altra.

La barbacoa ens permet fer una cocció directa de la carn amb temperatures altes i durant pocs minuts, així com una cocció indirecta, utilitzant la tapa. En aquest cas, el més habitual és cuinar la carn durant diverses hores a foc molt lent, a baixa temperatura i ben tapada, com si fos un forn. Sigui quin sigui el tipus de cocció escollida és important saber que hi ha talls de carns ideals per a cada ocasió.

En el cas de la graella, la cocció és directa i es pot fer tant amb carbó com amb llenya, i el més important és controlar bé el foc o les brases. Aquí podem jugar una mica més amb la intensitat del foc en funció de la mida de la peça i del tipus de carn que estiguem preparant.

Com veus, les dues opcions són genials per preparar un àpat deliciós i aconseguir el punt perfecte de la carn. Quina prefereixes?

 

Destaquem 5 talls de carn i un especial per a barbacoa

Ara que ja diferenciem entre graella i barbacoa, arriba el moment que estàvem esperant: triar la carn! Perquè no tots els talls de la vaca són iguals. Per això, és molt important conèixer les característiques de la carn i decidir la manera de cuinar-la en conseqüència.

Només així aconseguirem una textura sucosa i tendra, i un sabor incomparable.

carnes para parrilla

Filet

El filet de vaca, separat del llom baix per les vèrtebres, és una de les peces més tendres i sucoses de la vaca, gairebé se’t desfarà a la boca! Cuina’l en medallons a la graella i gaudeix d´un sabor totalment incomparable i una textura veritablement tendra.

Mitjana

Sabies que la mitjana de bou té un sabor molt més suau que el de la vaca? Es caracteritza per tenir un punt dolç que converteix aquest tall en una autèntica delícia de sabor i aromes delicades.

És la peça perfecta per preparar a la graella. D’aquesta manera, es courà perfectament per fora mentre que per dins queda sucosa i tendra.

el mejor corte de carne para la parrilla
carne de barbacoa

Llom baix

El llom baix de vaca és un tall especialment sucós i tendre. De fet, es troba a la categoria extra dins dels talls de la vaca. Aquest grup inclou les peces més selectes de l’animal, per la qual cosa estem parlant d’un dels millors tipus de carn per a la graella.

Consell Pujol’s: Cuina’l i serveix-lo amb l’os, així augmentaràs el sabor que li aportarà durant la cocció. Incomparable!

Ribeye

Un altre dels millors talls de carn per a barbacoa és el ribeye de vaca. Aquesta part es troba a la zona del llom alt i és sorprenentment tendra, sucosa i saborosa. Cuina’l a la brasa i gaudeix de la intensitat del seu sabor.

que carne comprar para barbacoa
tipo de carne para barbacoa

T-bone

El T-bone és el tall més internacionalment conegut que tenim a Pujol’s. Es compon d’una part d’entrecot i una part de filet, unides per un os en forma de T, del qual rep el nom. La seva textura tendra i incomparable sabor fan que no necessiti preparacions molt complicades per brillar a qualsevol taula, de manera que és el tall ideal de carn per a la graella.

Cal afegir que tots els tipus de tall de vaca selecta, com la carn madurada Pujol’s, és més recomanable cuinar-los amb una cocció directa, és a dir, a la graella o a la barbacoa sense tapa.

 

Hamburguesa gurmet: la reina de la graella

que carne para barbacoa

No és un tall de carn, però és innegable que l’hamburguesa de carn madurada és la reina de la graella.

A Pujol’s hem perfeccionat la recepta per oferir-te les hamburgueses de vaca gallega madurada més saboroses i sucoses del mercat. El procés de maduració dry aged de la carn aconsegueix trencar les fibres musculars de l’animal, obtenint així una textura i sabor incomparables.

 

Vaca, porc o pollastre, quina és la millor opció?

Porc? Pollastre? Vaca? Sabem que pot ser complicat triar quina carn cal comprar que agradi a tots els teus convidats quan  prepares una barbacoa. Per això, aquí et deixem un parell de característiques d’aquests tipus de carn, quin triaràs?

  • Porc: Sol ser l’animal més famós a les barbacoes, i és que del porc se n’aprofita absolutament tot. L’únic inconvenient és que cal tenir molta cura que quedi ben fet perquè sigui més saborós.
  • Pollastre: El pollastre és el tipus comodí de carn per a barbacoa, té molt poc greix i és perfecte per als més petits. El que cal tenir en compte és l’elecció de les peces, ja que els pits solen quedar molt secs, així com el temps de cocció. Igual que en el cas del porc, és imprescindible que el pollastre quedi ben cuit.
  • Vaca: Si ens preguntes a nosaltres, et direm que la millor carn per a barbacoa o graella és la de vaca madurada. Aquesta carn té una gran aportació de proteïnes d’alt valor biològic, minerals i vitamines del grup B i es pot consumir poc feta.

 

El factor més important: origen i alimentació de l’animal

Graella, barbacoa, porc, pollastre, vaca…, ja saps quin tipus de carn triar i com la prepararàs. Però si hi ha alguna cosa fonamental que has de tenir en compte sempre que vagis a comprar carn per a barbacoa o qualsevol altre tipus de preparació és l’origen i l’alimentació de l’animal.

la mejor carne para la barbacoa

Una vida reposada i una alimentació lliure d’ultraprocessats, basada en productes totalment naturals com el gra de blat de moro, l’herba verda o les farines són clau en el resultat de textura, sabor i tendresa dels talls.

Per aquest motiu, a Pujol’s només treballem amb les races més selectes del país, com per exemple la Rubia Gallega, per garantir una oferta de productes de la més alta qualitat.

Ara que ja ho saps tot sobre la carn per a barbacoa, què esperes per preparar la teva?

T’entren ganes de menjar carn Pujol’s? Troba-la en els teus punts de venda més propers.